Dostupni linkovi

Udruženje nezaposlenih u BiH 15. aprila organizira mirni protest


Predsjednik Udruženja nezaposlenih u Bosni i Hercegovini Amir Spaho najavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da će to udruženje upriličiti mirni protest 15. aprila ispred zgarde Parlamenta FBiH.

Razlozi za protest, kako je naveo, jesu katastrofalna situacija u državi i "užasan odnos" vlasti prema građanima i nezaposlenim osobama.

"Odlučili smo se za taj dan jer će tada biti održana tematska sjednica Parlamenta FBiH o izmjenama Ustava FBiH. Administracija u čitavoj BiH treba biti svedena na minimum i tako ušteđena sredstva usmjerena za zapošljavanje, a to može biti učinjeno jedino izmjenama Ustava", rekao je Spaho.

On je istakao da Udruženje ima više od 1.000 članova, te da će protest koji organiziraju biti miran i bez blokade saobraćaja i institucija.

Koordinator Udruženja Hasan Sejdić pozvao je sve nezaposlene građane i obespravljene radnike i studente da podrže protest, u utorak.

Naglasio je da su nezaposleni najugroženija kategorija stanovništva u BiH jer, osim što nemaju posao, nisu u mogućnosti da dobiju vize i odu na rad u inozemstvo, niti primaju naknade od zavoda za zapošljavanje.
XS
SM
MD
LG