Dostupni linkovi

FK Sarajevo neće potpisati ugovor sa Petrovićem zbog fotografije sa Arkanom


Ljupko Petrović, fudbalski stučnjak iz Srbije koji je prije nekoliko dana stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi potpisao ugovor sa klubom, neće preuzeti kormilo FK Sarajevo.

Kako saznaje Klix.ba, FK Sarajevo neće potpisati ugovor sa Petrovićem nakon pojavljivanja fotografije ovog trenera sa za ratne zločine optuživanim Željkom Ražnatovićem Arkanom, koja je nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Jutros je objavljena fotografija na kojoj je Petrović u društvu Arkana, zloglasnog zapovjednika "Srpske dobrovoljačke garde", odnosno "Arkanovih tigrova", jedinica kojim je koordinirala Državna bezbjednost Srbije. Ražnatović je poznat po masakru u Bijeljini aprila 1992. godine, ali i drugim zlodjelima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Kako su kazali predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i sportski direktor Abdulah Ibraković, namjera im je bila da dovedu najtrofejnijeg i najboljeg stručnjaka ovi sa ovih prostora, ali zbog novonastalih okolnosti ugovor neće biti potpisan.

Petrović je kazao da ne želi raditi pod ovakvim okolnostima jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo.
XS
SM
MD
LG