Dostupni linkovi

Vučić i Tadić počeli pregovore o Vladi


Lider SNS Aleksandar Vučić i predsjednik Nove demokratske stranke Boris Tadić počeli su sastanak o formiranju nove vlade.

Sastanak je počeo u 10 sati u prostorijama SNS, a prisustvuje mu i lider LSV Nenad Čanak i lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

Naprednjaci su pregovore počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, da bi dan kasnije u sedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.Prema saznanju Novosti sve parlamentarne stranke osim DS imaće šansu da daju doprinos radu nove vladajuće koalicije, iako sve neće imati svoje predstavnike u Vladi.

Ideja budućeg premijera Aleksandra Vučića je da se formira što širi društveni i politički front za reforme koje slijede.

Na sastanku naprednjaka i socijalista dominantna tema bila je ekonomija, a očekuje se da to bude najvažnije pitanje i u razgovorima sa Tadićem.

Tadić je u utorak poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.
XS
SM
MD
LG