Dostupni linkovi

Pakistan: U eksploziji bombe ubijeno 18 ljudi


U jutrošnjoj eksploziji bombe na jednoj pijaci u predgrađu glavnog grada Pakistana, Islamabada, poginulo je 18, a ranjene su desetine ljudi, saopštili su pakistanski
medicinski i policijski zvaničnici.

Očekuje se da će broj poginulih porasti, navela je doktorka Aiša Eisani, portparolka pakistanskog Instituta medicinskih nauka, gde su prebačeni poginuli i povređeni.

Ona je navela da je u institut dopremljeno 18 tela poginulih, a da je od policije dobila obaveštenje da je još poginulih na putu ka toj bolnici u koju je, po njenim rečima, primljeno i 50 povređenih u ekploziji.

Policijski službenik Jasin Malik rekao je da je bomba sadržavala oko pet kilograma eksploziva koji je bio skriven u kartonskoj kutiji u koju se pakuje voće.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, a pakistanski Talibani su, u saopštenju dostavljenom novinarima putem elektronske pošte, negirali odgovornost za napad, navodeći da se pridržavaju ranije postignutog sporazuma o prekidu vatre.

Talibani su trenutno u pregovorima sa pakistanskom vladom, pokušavajući da nađu rešenje za višegodišnje borbe koje se vode na severozapadu Pakistana, a u kojima su ubijene desetine hiljada ljudi.
XS
SM
MD
LG