Dostupni linkovi

Protuteroristička akcija u Harkovu


Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov je objavio jutros kako je u tijeku protuteroristička operacija u Harkovu i da je uhićeno oko 70 "separatista".

Na svojoj facebook stranici Avakov je napisao: Pokrenuta je protuteroristička operacija. Blokirano je središta grada i postaje podzemne željeznice. Ne brinite, kad završimo otvorit ćemo ih opet.

Agencija Interfax Ukrajina prenosi priopćenje ministarstva unutarnjih poslova koje je objavilo da su uhićeni osumnjičeni za ilegalnu aktivnost povezanu sa separatizmom, organiziranjem masovnih nereda i ugrožavanjem ljudskog zdravlja. Nisu poznate nikakve dodatne pojedinosti o ovoj akciji.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u međuvremenu je pozvalo vlasti u Kijevu da zaustave slanje vojnika u istočni dio Ukrajine gdje su, tvrdi Moskva, poslani da uguše protuvladine prosvjede.

U nedjelju su proruski prosvjednici, zagovornici prijapajanja Rusiji, zauzeli zgrade lokalne vlade u Donjecku i Harkovu, na istoku Ukrajine u kojoj živi značajna ruska manjina. Proruski aktivisti koji su zauzeli urede regionalne uprave u Donjecku u istočnoj Ukrajini objavili su jučer dokument nazvan deklaracijom neovisnosti regije Donjecka.
XS
SM
MD
LG