Dostupni linkovi

U KAP-u će biti spaljene cigarete u vrijednosti milion eura


U pećima podgoričkog Kombinata aluminijuma biće uništeno više od 57,2 hiljade boksova raznih vrsta zaplijenjenih cigareta i 365,6 kilograma rezanog duvana, čija je vrijednost milion eura.

Saopšteno je da, nakon okončanja krivičnih i prekršajnih postupaka, Uprava carina pristupa uništenju ove robe, u skladu sa Carinskim zakonom.

U saopštenju se podsjeća da Uprava carina u kontinuitetu provodi aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, sa posebnim fokusom na suzbijanje krijumčarenja i nedozvoljene trgovine akciznih proizvoda.

"U prethodnom periodu, carinici su, provodeći intenzivne kontrole, otkrili i oduzeli značajne količine krijumčarenih cigareta i drugih duvanskih proizvoda, o čemu je javnost redovno obavještavana", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se detaljnim pregledima na graničnim prelazima i kontrolama robe koje vrše mobilni timovi Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja, dodatno osigurava zaštita i bezbjednost carinskog područja i pozitivan trend naplate carinskih dažbina.

"Borba protiv sive ekonomije, kao i prevencija, sprječavanje i kažnjavanje nelegalne trgovine ostaće jedan od najvažnijih prioriteta Uprave carina i u narednom periodu", navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG