Dostupni linkovi

Ljajić:Šušnjaru suditi pred domaćim pravosuđem


Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić očekuje da će postupak protiv osumnjičenog za ratne zločine u Višegradu Radomira Šušnjara biti nastavljen pred domaćim sudom za ratne zločine.

Francuska policija krajem prošle sedmice uhapsila bosanskog Srbina Radomira Šušnjara, bivšeg pripadnika paravojnih formacija u BiH, zbog ratnih zločina u Višegradu 1992. godine. Sumnja se i da je jedan od otmičara putnika iz voza u Štrpcima 1993.

Ljajić, koji je i predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom, rekao je da se vode razgovori i da se nada da će, na osnovu sporazuma Srbije sa BiH, dva tužilaštva naći najbolje rješenje.

On je istakao da je od Haškog tribunala i Savjeta bezbjednosti UN biti zatraženo da se vrati sva predata dokumentacija koja nije korišćena u postupcima pred tim sudom.

Ljajić kaže da je siguran da Srbija neće izgubiti spor protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde i da je "možda i dobro što je slučaj dospio u Hag".

"Najvažnije je da je ta stvar završena. Time se stavlja tačka na jedan period istorije, sukoba, konfrontacija i različitog tumačenja", zaključio je Ljajić.
XS
SM
MD
LG