Dostupni linkovi

Transparentnost Srbija: Zabraniti sponzorske ugovore


Transparentnost Srbija, ocenila je da "treba zabraniti sponzorske ugovore javnih preduzeća i firmi s državnim udelom" sa sportskim klubovima.

Transparentnost Srbija je to saopštila povodom toga što su se predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i predsednik JSD Partizan i trener košarkaša Partizana Duško Vujošević u polemici na Televiziji B92 u nedelju uveče saglasili da je novac glavni razlog njihovog sukoba.

"Otvoreno smo čuli da je država, odnosno (lider SNS) Aleksandar Vučić, iako vatreni navijač Zvezde, obezbedio da Telekom i NIS sklope ugovore za sponzorisanje Partizana", prenosi Transparentnost Srbija.

"I čuli smo da je za Partizan problem što Zvezda od 'državnih firmi' dobija znatno više. Korišćenjem istog političkog mehanizma. Toliko o tržištu, liberalizmu, departizaciji", piše u saopštenju, objavljenom na stranici Transparentnosti Srbija na Fejsbuku.

"Čuli smo da je rešenje da pomoć državnih preduzeća Zvezdi i Partizanu bude ista", ali "možda je rešenje da bude 0 i da klubovi budu na tržištu?", pita organizacija.

"Čović i Vujošević su dokazali da treba zabraniti sponzorske ugovore za javna preduzeća i firme s državnim udelom, čak i ako postoji potencijalno komercijalni interes za reklamiranje. Jer politički interes je u Srbiji jači od komercijalnog", piše u saopštenju organizacije Transparentnost Srbija.
XS
SM
MD
LG