Dostupni linkovi

Tuzi: protest AlbanacaNekoliko stotina Albanaca protestovalo je danas u Tuzima kod Podgorice, odakle su zatražili da ovo mjesto dobije status opštine i poručili da neće učestvovati na lokalnim izborima 25. maja. Osim toga, kažu da je današnji skup uvod u demonstracije u utorak, 8. aprila, u Vašingtonu, kada će, kako su najavili, istu poruku dijaspora prenijeti premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću, koji sutra putuje u posjetu SAD.

Demokratski forum za integracije i Demokratski savez organizovali su protest u Tuzima sa kojeg je poručeno da su nezadovoljni politikom vlasti koja, kako tvrde, diskriminiše Albance u Crnoj Gori.

"Tražimo pravo na lokalnu samoupravu i nećemo odustati od svojih zahtjeva", rekao je Besnik Đonaj iz Demokratskog foruma za integracije. Na protestu u Tuzima viorile su se zastave Albanije, samoproglašenog Kosova i SAD, dok crnogorske nije bilo, a organizatori tvrde da je to opravdano.

"Mi smo puno učinili za ovu državu, a ona je stvorila takvo društvo u kojem su Albanci najnepoželjniji. Krajnje je vrijeme da država počne da pokazuje poštovanje prema nama", istakao je Đonaj. On je poručio da će bojkotovati lokalne izbore koji će biti održani 25. maja.
XS
SM
MD
LG