Dostupni linkovi

Merkel: Moguće nove sancije Moskvi


Nemačka kancelarka Angela Merkel je u subotu, na evropskom kongresu svoje Hrišćansko-demokratske unije u Berlinu, upozorila Moskvu na mogućnost novih privrednih sankcija, ukoliko situacija sa Ukrajinom i dalje bude eskalirala.

"Ako se na teritorijalni integritet Ukrajine dalje bude napadalo, onda ćemo mi morati naložiti uvođenje privrednih sankcija", rekla je Merkelova i upozorila da se ne treba zavaravati i da će Evropljani "bez obzira na to koliko su različiti, doneti zajedničke odluke", rekla je Merkelova, a mediji komentarišući da je "zajednički protiv Putina" njena deviza za Evropu.

Merkel je, kako su preneli nemački mediji, izrazila žaljenje zbog događa u Ukrajini i zato što je u vremenu "sve intenzivnije saradnje sa Rusijom pobedilo jedno mišljenje o teritorijanim pretenzijama" i to "samo zato, jer su ljudi u Ukrajini zahtevali ugovor sa Evropom".

Ona je istakla da ipak, bez obzira na sve, diplomatski napori ne smeju prestati i posebno navela da se ona lično, svakodnevno zalaže da razgovore sa Rusijom.
XS
SM
MD
LG