Dostupni linkovi

Uhapšen član slovenačkog ogranka Šarićeve grupe


Anes Selman, član slovenačkog ogranka grupe Darka Šarića, uhapšen je u BiH gde je pobegao kako bi izbegao izdržavanje kazne zatvora od 15 godina za šverc kokaina.

Tu informaciju saopštio je Drago Mengelija, predstavnik slovenačke policije za pitanje kriminala, koji je rekao da je Selman uhapšen u BiH zbog krivičnih dela povezanih sa zloupotrebom narkotika.

On se trenutno nalazi u pritvoru u BiH, a tek kada je uhapšen saznalo se da je Slovenija za njim raspisala Interpolovu poternicu.

Selman, koji ima dvojno državljanstvo jer je rodom iz Prijedora, svojevremeno je uhapšen u slovenačkoj verziji akcije "Balkanski ratnik" i osuđen na 15 godina zatvora.

Ministarstvo pravosuđa Slovenije saopštilo je da zvanično nije obavešteno o hapšenju Selmana, ali su dodali da na osnovu važećih sporazuma Slovenije i BiH ne mogu da izručuju svoje državljane.

Ispostavilo se, međutim, da je Selman zapravo i državljanin BiH, a posle saznanja o njegovom hapšenju, Slovenija je u BiH poslala zahtev da on kaznu zatvora od 15 godina za šverc kokaina služi u BiH.
XS
SM
MD
LG