Dostupni linkovi

Lukšić:Crna Gora doprinosi NATO misiji u Avganistanu


Crna Gora je opredijeljena da doprinese Misiji NATO u Avganistanu u aktivnostima savjetovanja i obuke i nakon 2014. godine, bilateralno i u okviru Jadranske povelje, kazao je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

On je danas učestvovao u Briselu na sastanku ministara vanjskih poslova NATO članica i partnerskih zemalja kontributora ISAF Misije u Avganistanu, kojim je predsjedavao generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

“Lukšić je u svom izlaganju ponovio posvećenost Crne Gore jačanju stabilnosti i bezbjednosti Avganistana, gdje se u okviru misije ISAF nalazi 9. crnogorski kontigent”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Lukšić je takođe naglasio očekivanje da će predstojeći izbori u Avganistanu biti održani u transparentnoj i demokratskoj atmosferi koja će doprinijeti stabilnosti zemlje i dogovoru o budućem prisustvu NATO i međunarodne zajednice u ovoj zemlji.

Na marginama sastanka Lukšić je imao susret sa ministrom vanjskih poslova Češke Lubomirom Zaoralekom, tokom kojeg su razmijenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i nastavku saradnje u integracionim procesima.

Zaoralek je istakao podršku Češke integraciji Crne Gore u EU i NATO, i izrazio spremnost češke strane da pruži ekspertsku i drugu pomoć našoj zemlji u ovom procesima.
XS
SM
MD
LG