Dostupni linkovi

Sjutra sastanak radne grupe EU I BIH


Zajednička radna grupa EU i BiH za provođenje projekata koje finansira EU u BiH razmotriće sutra i u četvrtak, 3. aprila, na sastanku u Sarajevu da li se provođenje dogovorenih mjera odvija predviđenim rasporedom i ubrzati pripreme za novi Instrument za pretpristupnu pomoć (2014-2020).

Iz Delegacije EU saopšteno je da će sastankom kopredsjedavati direktor za zapadni Balkan u Generalnoj direktoratu Evropske komisije za proširenje Žan-Erik Pake i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a prisustvovaće, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, direktor Direkcije za evropske integracije BiH Nevenka Savić, te gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Ovo je nastavak prvog sastanka radne grupe održanog 13. marta kada je dogovoren niz konrektnih mjera za ubrzanje provođenja tekućih projekata u vrijednosti od 210 miliona eura, kao i raniji početak dodatnih projekata u vrijednosti od 150 miliona eura koji tek treba da budu ugovoreni.

Radna grupa ubrzaće pripreme za novi Instrument za pretpristupnu pomoć (2014-2020), navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, na sastanku će biti riječi o sektorskim strategijama za BiH i strateškim prioritetima za period od 2014. do 2020, kao i prioritetima za konkretne projekte koji treba da budu finansirani iz IPA sredstava za 2014. godinu.

Fokus će biti na ekonomskom i društvenom razvoju, vladavini prava i borbi protiv korupcije.
XS
SM
MD
LG