Dostupni linkovi

Šarić će se o optužnici za pranje novca izjasniti u maju


Suđenje Darku Šariću za pranje novca odloženo je za 14. i 15. maj, kako bi optuženi mogao da se upozna sa predmetom.

Prije odluke o odlaganju, Šarić je iznio osnovne podatke i odbacio sve tačke optužnice, rekavši da je ona neprecizna i da je ne razumije.

"Nisam kriv. Nisam razumio optužnicu. Ovo mi je omiljena optužnica. Moj brat je osuđen za 22 miliona, a i meni se sudi za 22, da li je to 44? Nisam stigao da se upoznam sa optužnicom, jer je to nemoguće", rekao je Šarić.

Šarić i još 17 osoba su optuženi za pranje novca od droge u Srbiji u vrednosti od 22 miliona eura, ulaganjem u legalne finansijske tokove.

Ovo mu je prvo pojavljivanje pred sudom u ovom slučaju, a ranije je, govoreći u postupku za šverc kokaina, najavio da će tokom iznošenja odbrane ispričati s kim je sve sarađivao i kako su mu, kako tvrdi, montirani svi procesi.

Šarić je prošlog ponedeljka, kada se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, negirao da je organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, tvrdeći da je cio proces “obmana bivšeg režima da "zamagli svoje lopovluke”".

Šarić je tada i najavio da će pozvati brojne svjedoke da svjedoče o montiranju optužbi za pranje para.

Šarić je napomenuo da je, za razliku od milijardi koje su se pominjale u javnosti, optužen sa još desetak ljudi za pranje samo 22 miliona eura.

U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica protiv 18 okrivljenih, dok su dvojica ranije zaključila sporazum o priznanju krivice.
XS
SM
MD
LG