Dostupni linkovi

Nikolić: Potreban novi dogovor o dijalogu s Prištinom


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas uvjerenje da će nova vlada Srbije nastaviti evrointegracije, reforme i dijalog sa Prištinom, ali i poručio da je potreban novi dogovor u vezi s tim.

Na konferenciji za novinare poslije razgovora sa češkim predsjednikom Milošem Zemanom, Nikolić je rekao da nova vlada treba da izađe sa strategijom kako da nastavi pregovore sa Pištinom i da o tome treba da se izjasni i Skupština Srbije.

Nikolić je rekao da je novi dogovor za dijalog sa Prištinom potreban s obzirom na nove okolnosti poput revizije mandata Euleksa, ali i situacije u svijetu i izrazio spremnost da, ako je potrebno, skupštini predloži novu rezoluciju.

"Ako Euleks misli da promeni mandat, onda je očigledno da moramo da postignemo novi dogovor, kao što smo postigli dogovor kada je obrazovana prethodna vlada", rekao je predsjednik Srbije.

Nikolić je dodao da je spreman da predloži novu rezoluciju ako to od njega bude traženo.

"Ako me budu zadužili, ako zatraže da pravim novu rezoluciju svakako da ću je predložiti. Nikada nijesam bježao od toga. A, ako zatraže da se izjasnim o rezoluciji koju predloži vlada i to ću svakako da uradim", rekao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG