Dostupni linkovi

Gej strejt alijansi prijete smrću i pozivaju na klanje


Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je danas da su joj upućene pretnje smrću mejlovima u kojima se pozivaju članovi Srpske radikalne stranke, zabranjenog Obraza i organizacije Naši da "uzmu noževe i počnu klat' sve članove GSA".

Mejlovi su potpisani sa "Mladen Obradović" (vođa zabranjenog Obraza) i "Ratko Mladić" i GSA traži od policije i drugih nadležnih organa da hitno pronađu počinioce tog krivičnog dela i privedu ih pravdi.

"Najnovije pretnje smrću Alijansi su najbrutalnije do sada i u njima se eksplicitno poziva na ubijanje i klanje članova i rukovodstva GSA.Juče popodne i tokom noći, a preko kontakt forme na svom sajtu koja automatski šalje sve poruke na organizacijski mejl, GSA je primila dvije prijeteće poruke veoma slične sadržine kojima se preti smrću", navodi se u saopštenju GSA.

U porukama se, pored poziva na ubistvo članova GSA, poziva i na "čišćenje" Srbije od te organizacije.

"Dalje se u porukama poziva da se Srbija očisti od te 'pederske organizacije" i da se članovi GSA 'ubijaju nemilice'. Takođe se u porukama vrijeđa i predsjednik Alijanse i poziva se na njegovo ubistvo.Obije poruke se završavaju riječima 'I sretno vam klanje'", navodi se u saopštenju.

Alijansa je navela da je i ranije preko mejla i društvenih mreža dobijala poruke u kojima se vređa LGBT populacija, ali nikada ranije na taj način nije dobila tako brutalne i eksplicitne pretnje smrću.
XS
SM
MD
LG