Dostupni linkovi

Kijev: "Desni sektor" predao oružje


Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov objavio da su pripadnici ekstremne desničarske grupe "Desni sektor" predali oružje i napustili hotel u Kijevu.

Avakov je objavio danas na svojoj "Fejsbuk" stranici da je ta grupa imala štab u hotelu i da ga je danas napustila, ušavši u autobuse.

Nakon jučerašnje pucnjave, policija je opkolila hotel i uhapsila jednu osobu za koju veruje da je otvorila vatru i ranila tri osobe.

Policija u Kijevu uhapsila je i isputuje muškarca koji je juče pucao u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, kada su ranjene tri osobe, među njima i zamenik šefa gradske administracije Kijeva, Bogdana Dubasa.

Vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov je izjavio juče da je oružani incident izazvao aktivista "Desnog sektora", grupe krajnje desnice, prenela je agencija Itar-Tass.

"Desni sektor" je, kako navodi agencija AP, imao ključnu ulogu u svrgavanju ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

Naoružani aktivisti Desnog sektora, ultradesničarske ukrajinske organizacije, opsedali su 28. marta zgradu ukrajinske skupštine (Vrhovne rade) u Kijevu, tražeći ostavku ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova, dva dana nakon što je policija pucala i ubila jednog od njihovih lidera Aleksandera Muzička.
XS
SM
MD
LG