Dostupni linkovi

Šarić danas o pranju novcaNastavak suđenja Darku Šariću i grupi optuženoj za "pranje" najmanje 20 miliona eura u Srbiji, zakazan je za danas u 14.30 časova u Specijalnom sudu u Beogradu.

Šarić je prije nešto više od 10 dana uhapšen u jednoj od država Latinske Amerike i 24. marta je u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom, gdje mu se sudi i za krijumčarenje kokaina, rekao da "nema toga koga neće zvati za svjedoka za pranje novca".

Optužnica za pranje novca podignuta je 6. avgusta 2010. godine, a pored Šarića, za pranje novca od 2008. do 2010. godine optuženi su Nebojša Jestrović, Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Zoran Ćopić, Andrija Krlović, Marinko Vučetić i Predrag Milosavljević.

Prema optužnici, prljav novac je preko offshore kompanija prebacivan u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća, a dio novca je u gotovini položen u novosadsku Metals banku.

Novac od droge korišten je i za izdavanje bankarskih garancija koje su upotrebljene u privatizaciji društvenih preduzeća. Takođe, novac je ulagan u Mladi borac iz Sente, novosadski Putnik, Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice.
XS
SM
MD
LG