Dostupni linkovi

Potraga za malezijskim avionom mogla bi trajati godinama


Potraga za malezijskim avionom koji je nestao pre tri sedmice mogla bi trajati godinama, izjavili su danas zvaničnici američke mornarice.

Kapetan američke mornarice Mark Metjuz rekao je novinarima u bazi u Pertu da manjak informacija ozbiljno ometa nastojanja da se avion pronađe, preneo je Rojters.

"Trenutno se potraga za avionom odvija na površini veličine Indijskog okeana pa bi zato bilo potrebno neograničeno vreme da se tolika oblast pretraži", kazao je on.

Porodice kineskih putnika nestalog aviona "Malezija erlajns", koji se srušio u Indijskom okeanu 8. marta, doputovale su danas u Kuala Lumpur i zatražile od malezijskih vlasti odgovore na pitanja šta se dogodilo s članovima njihovih porodica, tvrdeći da o tome nisu dobili dovoljno informacija.

Članovi porodica putnika iz Kine kažu da nisu dobili dovoljno informacija o nesreći i traže da se lično sastanu s malezijskim premijerom i ministrom saobraćaja.

Deset aviona i osam brodova trenutno u Indijskom okeanu tragaju za ostacima aviona, koji je 8. marta nestao s 239 putnika i članova posade.
XS
SM
MD
LG