Dostupni linkovi

Porodice kineskih putnika aviona traže odgovore od Malezije


Porodice kineskih putnika nestalog aviona "Malezija erlajns", koji se srušio u Indijskom okeanu 8. marta, traže od malezijskih vlasti odgovore na pitanja šta se dogodilo s članovima njihovih porodica, tvrdeći da o tome nisu dobili dovoljno informacija.

Članovi porodica putnika iz Kine kažu da nisu dobili dovoljno informacija o nesreći i traže da se lično sastanu s malezijskim premijerom i ministrom saobraćaja.

Deset aviona i osam brodova trenutno u Indijskom okeanu tragaju za ostacima aviona, koji je 8. marta nestao s 239 putnika i članova posade.

Neke porodice putnika iz ovog aviona, među kojima je bilo 153 Kineza, odbile su da prihvate objašnjenja malezijskih vlasti o nesreći i optužile ih da kriju pravu istinu, preneo je BBC.

Pošto su doputovale u Kuala Lumpur, porodice kineskih putnika obratile su se javnosti na konferenciji za novinare, uzvikujući: "Hoćemo dokaze!" i noseći transparente s natpisima: "Predajte nam ubicu!" i "Vratite nam rođake!"

Predstavnik porodica kineskih putnika Đang Hui rekao je da one žele da se vlasti Malezije izvine zbog toga kako su se na početku postavile prema tragediji, kao i zbog izjave premijera Nadžiba Razaka da se avion srušio i da u nesreći nema preživelih.
XS
SM
MD
LG