Dostupni linkovi

SIPA u akciji Džoker uhapsila petočlanu kriminalnu grupu.


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su danas petočlanu kriminalnu grupu osumnjičenu za više krivičnih djela u vezi sa carinskom i poreskom utajom, čime je budžet BiH oštećen za više stotina hiljada KM.

U operativnoj akciji "D\oker" uhapšena su osobe koje su navedene samo incijalima i koje se sumnjiče za organizovani kriminal.

Sumnjiče za carinsku prevaru, krijumčarenje, poresku utaju ili prevaru, primanje novca ili drugih oblika koristi, davanje dara ili drugih oblika koristi, protivzakonito posredovanje i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i drugo, saopšteno je iz SIPA-e.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su od 2012. do 2014. godine, prilikom kontejnerskog uvoza tekstilne i druge robe iz Kine u BiH, izvršili više krivičnih djela u vezi sa carinskom i poreskom utajom, čime je budžet BiH oštećen za više stotina hiljada KM.

U toku su pretresi objekata na devet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Čelinca, s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Akcija je realizovana po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Granične policije i MUP-ova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.
XS
SM
MD
LG