Dostupni linkovi

EU:Crna Gora tehnički napreduje, treba riješiti aferu "Snimak"


Predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom Eduard Kukan rekao je da Evropska komisija zahtjeva sudsko procesuiranje afere „snimak“, dok je funkcioner EK Dirk Lange kazao da što se tiče tehničkih detalja Crna Gora dobro napredujete u pregovorima.

Funkcioneri EK su to poručili na današnjoj sjednici Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje održane u crnogorskom parlamentu.

Kukan je, govoreći o nedavnom usvajanju seta izbornih zakona, naveo da nije stvar samo u povratku povjerenja u izborrni proces već i da se obezbijedi zakonski okvir za sve buduće izbore.

-Sa transparentnošću izbornih procesa povezana je i afera „Snimak“. Volio bih da mogu da kažem da je afera „Snimak“ završena. Zahtijeva se ne samo političko već i sudsko procesuiranje te afere. Pozdravljamo istragu koja se sprovodi na Cetinju, rekao je Kukan.

Šef jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Dirk Lange kazao je da „što se tiče tehničkih detalja Crna Gora dobro napredujete u pregovorima ali da se pregovori ne odvijaju u političkom vakumu“.
XS
SM
MD
LG