Dostupni linkovi

Kijev se izvinio i Srbiji zbog mape


Ambasada Ukrajine u Srbiji izvinila se danas Srbiji zbog "tehničke greške" u promotivnom video spotu u kojem Srbije nema na karti Evrope.

Iz ukrajinske ambasade je naglašeno da to ni na koji način ne odražava lični stav premijera Arsenija Jacenjuka, niti zvanični stav Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.


Ambasada Ukrajine je danas "uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova, u kojoj se izvinjavaju zbog tehničke greške u video spotu i ističu da to ni na koji način ne odražava lični stav Arsenija Jacenjuka, niti zvanični stav Ukrajine u vezi država balkanske regije", navedeno je u saopštenju MSP.

Ambasador Ukrajine za Hrvatsku i BiH Oleksandr Levčenko se u ponedeljak izvinio Sarajevu zbog tog promotivnog spota.

I ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oksana Sljusarenko prenela je službenoj Podgorici izvinjenjenje svoje vlade zbog promotivnog spota i objasnila da je u pitanju tehnička greška.

Sljusarenko je, u ponededljak, na crnogorski zahtjev, na temu spornog spota razgovarala sa direktorom Generalnog direktorata za bilateralne poslove Željkom Perovićem koji je zahvalio na brzoj reakciji i pojašnjenju, saopštilo je Ministrastvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore.
XS
SM
MD
LG