Dostupni linkovi

U Podgorici otvoren EU info centar


Komunikacija sa građanima je sastavni dio procesa evropskih integracija a kroz EU Info Centar će im se predstaviti taj kompleksni proces, poručio je šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Mitja Drobnič.

EU info centar otvoren je danas u Podgorici.

Drobnič je objasnio da oni koji u Crnoj Gori rade na području evropskih integracija treba da budu svjesni da to ne rade samo za svoju djecu niti za svoje unuke, nego i za sebe.Zbog toga će, dodao je, toliko priželjkivani ulazak u EU doći možda ranije nego što svi misle.

Predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Jugoistočnu Evropu, Eduard Kukan ukazao je da su prostorije Info Centra posvećene građanima Crne Gore.

„Centar je posvećen građanima koji su zainteresovani za evropsku budućnost Crne Gore. Ovdje mogu da potraže odgovor. Siguran sam da će ovo mjesto služiti za sastajanje različitih ljudi“, kazao je Kukan.

Centar mogu posjetiti i oni koji nijesu u saglasnosti da Crna Gora postane članica EU.

„Ukoliko vole da razgovaraju o tome treba da razmijene mišljenje o tome da li je Evropska unija dobra budućnost za Crnu Goru. Mi u EP, smo zadovoljni što Crna Gora napreduje u progovorima sa EU“, kazao je Kukan.

On je poručio da Crna Gora, trenutno, prednjači u procesu proširenja EU.

„Mnogo posla je pred vama, potrebno je da svi to znamo ali taj rad će završiti dobrom mogućnošću za ovu državu“, poručio je Kukan.
XS
SM
MD
LG