Dostupni linkovi

Skrining o poglavlju 2 predstavnika EU i Srbije


Predstavnici Srbije i EU danas će u Briselu održati bilateralni skrining u okviru pregovaračkog poglavlja 2, koje se odnosi na slobodu kretanja radnika.Delegaciju Srbije predvodiće Zoran Martinović, predsednik Pregovaračke grupe 2 i državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, koje je nadležna insitucija za vođenje pregovora u ovoj oblasti, i zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Srđan Majstorović.

U delegaciji će biti i predstavnici pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju, Ministarstva zdravlja, Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Republičkog zavoda za socijalno osiguranje i Misije Republike Srbije u Briselu.

Evropsku uniju predstavljaće eksperti iz Direktorata za zapošljavanje i jednake mogućnosti i Direktorata za proširenje, saopštilo je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Na sastanku će detaljno biti predstavljeno stanje u pogledu uskladjenosti zakonodavstva Srbije sa propisima EU u sledećim oblastima: pristup tržistu rada, EURES, kordinacija sistema socijalnog osiguranja i Evropske zdravstvene kartice.
XS
SM
MD
LG