Dostupni linkovi

Dodik: Nezadovoljni borci politički instrument opozicijePredsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da su nezadovoljni borci, koji protestuju u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", počeli previše da se bave politikom i postali politički instrument opozicionih snaga u Srpskoj.

Dodik je dodao da će razmotriti zahtev štaba nezadovoljnih boraca, kada on stigne, iako je reč o neformalnoj grupi ljudi koja se obraća ozbiljnim institucijama, te istakao da nije korektno da na ovakav način instruišu javnost.

"Njihovi stavovi se mogu uvažati tek kad oni budu registrovano udruženje, od javnog interesa za Republiku Srpsku. Vlada Srpske sarađuje sa svim boračkim organizacijama, nije problem ni da sa njima razgovaramo, ali činjenica da oni `jurišaju` na neke nemoguće stvari koje su istakli u svojim zahtevima, potpuno ih diskvalifikuje za jedan ozbiljan razgovor", poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je laž da je on izjavio da borci, bilo koji, ruše Republiku Srpsku.

"Rekao sam da protesti koji se organizuju mogu da budu zloupotrebljeni od nekih drugih centara u pogledu rušenja Srpske", napomenuo je Dodik.
XS
SM
MD
LG