Dostupni linkovi

Festival studentskog filma od 27. do 30. marta u Beogradu


Festival studentskog filma, 15 po redu, održaće se od 27. do 30. marta u Kinoteci i Parobrodu. U susret jubileju, FSF će prikazati filmove 48 mladih filmskih autora iz celog sveta i upriličiće brojne programe.

Petnaesti FSF održaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i kompanije Orion telekom.

U okviru glavnog programa u Muzeju jugoslovenske kinoteke FSF će od 200 prijavljenih prikazati 48 filmova studenata sa poznatih svetskih akademija iz: Kanade, Francuske, Nemačke, Češke, Slovačke, Belgije, Španije, Holandije, Indije i Srbije. Revijalni filmski program činiće retrospektiva animiranih filmova Fakulteta primenjenih umetnosti i Dunav filma. Selekcioni tim činili su studentkinja dramaturgije, Bojana Babić i student režije Filip Martinović.

Žiri ovogodišnjeg festivala: Milena Predić- glumica, Predrag Velinović – profesor TV režije na FDU i Milan V. Puzić, dramaturg. Ovogodišnji žiri dodeliće Grand Prix FSF-a, nagradu za Najbolji srpski film, Najbolji animirani film, Najbolju fotografiju, Najbolji dokumentarni film i Specijalnu nagradu.

Celokupan edukativni i prateći program održaće se u Ustanovi kulture Parobrod. Jednodnevnu radionicu na temu Gluma na filmu vodiće filmski reditelj Srdan Golubović, 30. marta od 14h. Predavanje na temu Kult filmskih krajeva održaće Aleksandar Janković, dramaturg i profesor na FDU, 29. marta od 14h.

Glavni događaj pratećeg programa biće izložba pod nazivom Život na traci koja će prikazati radove 20 mladih primnjenih, filmskih i likovnih umetnika. Koji su problemi ili simptomi današnjih predstava i vrednosti društva „na traci“ tj.na filmu i na televiziji? Koji je odgovor mladih umetnika na postojeće stanje u društvu i umetnosti? Ideja je da se prikažu i sukobe različiti umetnički izrazi, forme i stavovi u okviru ove multimedijalne izložbe.
XS
SM
MD
LG