Dostupni linkovi

Gul: Tviter će uskoro biti deblokiranPredsjednik Turske Abdulah Gul izjavio je u nedjelju da očekuje da vlada uskoro ukine blokadu Tvitera, dok je premijer Radžep Tajip Erdoan ponovo kritikovao društvene mreže.

"Mislim da će problem ubrzo biti riješen", rekao je Gul novinarima u Ankari, uoči polaska za Holandiju na Međunarodni samit o nuklearnoj bezbjednosti.

"Ovo je očigledno neprijatna situacija za razvijenu zemlju poput Turske koja je važan regionalni faktor i u pregovorima je sa EU. Zbog toga, ovaj problem će brzo biti riješen", kazao je Gul.

Erdoan je u nedjelju, međutim, ponovo kritikovao društvene mreže Fejsbuk i JuTjub, kojima je prethodno prijetio da će ih blokirati poslije lokalnih izbora 30. marta.

Turska je u noći između četvrtka i petka blokirala pristup Tviteru, nekoliko sati pošto je to najavio Erdoan, ogorčen zbog toga što su na društvenim mrežama objavljeni njegovi prisluškivani telefonski razgovora koji ukazuju da bi on mogao da bude direktno umješan u skandal o korupciji.
XS
SM
MD
LG