Dostupni linkovi

Erdogan: Odgovorićemo na narušavanje vazdušnog prostoraTurski premijer Redžep Tajip Erdoan upozorio je danas da će, ukoliko Sirija naruši vazdušni prostor Turske, odgovor Ankare biti snažan.

"Naš odgovor će biti snažan, ako narušite naš vazdušni prostor", poručio je Erdogan sirijskim vlastima, tokom predizbornog skupa. On je i čestitao turskoj vojsci što je oborila sirijski vojni avion u blizini tursko-sirijske granice.

Turski mediji prenijeli su da je turska vojska upozorila dva sirijska vojna aviona F-16 da se približavaju granici, a da je jedan od aviona odbio da posluša to upozorenje.

"Turska vazdušna odbrana gađala je sirijski borbeni avion koji je bombardovao oblast Latakije (sjever Sirije). Avion se zapalio i pao je na sirijsku teritoriju", javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Turski predsjednik Abdulah Gul odmah je čestitao načelniku generalštaba turske vojske Nedždetu Ozelu: "Turska je pokazala odlučnost u odbrani svoje granice", izvijestili su turski mediji riječi šefa države.

Sirijske vlasti danas su saopštile da su turske oružane snage oborile sirijski vojni avion u blizini granice sa Turskom, navodeći da je riječ o "očiglednoj agresiji".
XS
SM
MD
LG