Dostupni linkovi

Kabul: Talibani ubili i strance


Četvorica napadača naoružani pištoljima ušli su sinoć u luksuzni hotel "Serena" u Kabulu i ubili devet ljudi, među njima četiri stranca.

Napadači su otvorili vatru u restoranu.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova general Mohamed Ajuf Salangi izjavio je danas za AP da su među poginulim civilima dva muškarca, dve žene i jedno dete, dok su poginuli stranci dve žene i dva muškarca. Strani državljani su iz Kanade, Novog Zelanda, Indije i Pakistana.

Dvoje povređenih čuvara smešteno je u bolnicu, kao i jedan strani radnik u hotelu, a odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Napadači, od kojih nijedan nije imao više od 18 godina, pre nego što su ubijeni otvorili vatru u hotelu, u kome obično odsedaju stranci. Prema rečima agenta službe bezbednosti koji nije želeo da bude imenovan, oni su uspeli da prokrijumčare pištolje u hotel, sakrivši ih u čarape.

"Serena" se smatra za jedan od najbezbednijih hotela u Kabulu.

Talibani su pojačali napade u Avganistanu i zapretili da će nasiljem ometati predsedničke izbore zakazane za 5. april i ubiti svakog ko učestvuje na izborima.

Oni su juče izveli napad na policijsku stanicu u gradu Džalalabadu na istoku Avganistana i pri tom je poginulo 11 ljudi, a ranjeno 22.
XS
SM
MD
LG