Dostupni linkovi

Marković:Nema političkih veza Šarića sa vlastima u Crnoj Gori


Hapšenjem Darka Šarića Crna Gora i Srbija pokazale su da su ozbiljna društva i da snažnim koracima ostvaruju ciljeve u kojima je svaki građanin slobodan, izjavio je crnogorski ministar pravde Duško Marković u razgovoru za Pink M televiziju.

Marković je istakao da je priča o povezanosti Šarića i vlasti u Crnoj Gori dugo opterećivala zemlju dodajući da su postojale određene političke strukture koje su imale cilj da tu priču drže aktuelnom i na taj način kompromituju državu i njene institucije.

„Ja bih lično bio spreman da tvrdim da nema političkih veza između Darka Šarića i njegove kriminalne organizacije sa vlastima u Crnoj Gori. Ali ipak ostavimo postupku koji će se voditi u Srbiji, kroz rad Tužilaštva da vidimo je li bilo neke komunikacije i kontakata. Ako je bilo kavih veza neka svako ponese odgovornost za tu vrstu veze“, kazao je Marković.

Ministar pravde je dodao da nema uspješne borbe protiv organizovanog kriminala kao regionalne i globalne prijetnje ako države i službe ne saradjuju a crnogorska Vlada daje snažan podsticaj toj saradnji.

Prema najavi crnogorskog ministra zajedničke akcije zemalja regiona neće se zaustaviti na slučaju Šarić.
XS
SM
MD
LG