Dostupni linkovi

U nasilju u Egiptu ubjen dječak i još 7 osoba


Jedan trinaestogodišnji dječak ubijen je danas u sukobima na jugu Egipta između policije i demonstranata koji podržavaju zbačenog islamističkog predsjednika Muhameda Morsija, rekli su zvaničnici.

"Amr Ali Mohamed ubijen je u sukobima policije i demonstranata", rekao je Ahmed Anvar, zamjenik šefa odjeljenja Ministarstva zdravlja za grad Beni Suef.

U međuvremenu, dva oficira egipatske armije i pet džihadista ubijeni su u sukobima koji su izbili sjeveno od Kaira, rekli su zvaničnici.

Oba oficira, eksperti za deaktiviranje bombi, učestvovala su u pretresu jednog magacina u provinciji Kalubija, zajedno sa policijskim i specijalnim snagama. U magacinu su se proizvodile bombe.

Zvaničnici su rekli da su militanti bili pripadnici grupe Ansar beit al-Makdis, sa sjedištem na Sinajskom poluostrvu. Grupa je povezana sa Al kaidom, a ranije je preuzela odgovornost za niz napada.

Vjeruje se da je ova grupa ubila više od 200 pripadnika snaga bezbjednosti i vladinih službenika od kada je vojska zbacila Morsija u julu prošle godine.
XS
SM
MD
LG