Dostupni linkovi

Šarić pred sudom u ponedjeljak 24.marta


Tužilac za organizovani kriminal Srbije, Miljko Radisavljević izjavio da će sljedeće pojavljivanje Darka Šarića pred Specijalnim sudom biti u ponedjeljak 24.marta.On će se tada izjasniti o optužnici.

Radisavljević je za RTS rekao da je sada evidentno da će Šarić biti ispitan i kao svjedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom sumnje da je izvršeno krivično djelo odavanja službene tajne.

"Da li će biti još nekih krivičnih postupaka u kojima bi on imao drugu ulogu, o tome ćemo videti tek kada završimo neke predistražne postupke koji su u ovom trenutku u toku", naglasio je Radisavljević.

On je ponovio da je postupak protiv Darka Šarića najsloženiji i najobimniji predmet koji je radilo tužilaštvo za organizovani kriminal. U ovom trenutku, kako kaže, protiv kriminalne organizacije Darka Šarića podignuto je 13 optužnica, zbog sumnje da su njeni pripadnici izvršili više krivičnih djela, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

"Šest optižnica se odnose na krijumčarenje kokaina, a sedam za pranje novca", ponovio je tužilac za organizovani kriminal.

Sljedeće pojavljivanje Darka Šarića u Specijalnom sudu biće u ponedeljak i to će, kako kaže Radisavljević, biti njegovo prvo pojavljivanje u glavnom pretresu. "On će tada biti u prilici da se izjasni po optužnici, odnosno da se izjasni da li će da prizna krivično djelo ili da osporava", zaključio tužilac za organizovani kriminal.
XS
SM
MD
LG