Dostupni linkovi

Kijev: Nikada nećemo priznati pripajanje KrimaUkrajina nikada neće priznati pripajanje Krima Rusiji, saopštile su vlasti u Kijevu, a stranka čiji je lider Vitalij Kličko trazzi prekid diplomatskih odnosa s Rusijom.

"Ne priznajemo i nikada nećemo priznati takozvanu nezavisnost i takozvani sporazum o pripajanju Krima Rusiji", izjavio je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Jevgenij Perebjinis i dodao da sporazum potpisan u Moskvi nema "ništa s demokratijom, pravom i zdravim razumom".

Stranka Udar, čiji je lider bivši bokserski šampion Vitalij Kličko, predsednički kandidat na izborima 25. maja, zatrazzila je prekid diplomatskih odnosa s Rusijom.

"S obzirom na neprijateljske akte ruskih vlasti i praksu u medjunarodnim odnosima, insistiramo na trenutnom prekidu diplomatskih odnosa Ukrajine i Rusije", saopštila je stranka Udar.

Krim je od danas i zvanično pripojen Rusiji posle nedeljnog referenduma o pripajanju te ukrajinske teritorije. Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se danas parlamentu tim povodom.
XS
SM
MD
LG