Dostupni linkovi

Maduro: Lobi iz Majamija vodi politiku SAD protiv Venecuele



Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je u petak da političari iz južne Floride vode SAD u ekstremističku spoljnu politiku protiv njegove zemlje.

Maduro je na konferenciji za štampu koju je prenosila televizija rekao da članovi američkog Kongresa Marko Rubio i Ileana Ros-Lehtinen predvode "Lobi iz Majamija" koji pokušva da utiče na predsjednika SAD Baraka Obamu.

"Obama ne smije da dozvoli da ga prevari Lobi iz Majamija", rekao je Maduro i pozvao SAD da se smiri u svom ophođenju prema njegovoj zemlji i upozorio da ovaj lobi vodi predsjednika Obamu u provaliju.

Antivladini ulični protesti u Venecueli traju već mjesec dana. Narod je nezadovoljan zbog visoke inflacije, kriminala i nestašica osnovnih namirnica kao što su brašno i ulje. Prema navodima venecuelanske vlade najmanje 25 ljudi je poginulo u nemirima od 12. februara.

Svakodnevni ulični protesti potresaju dijelove glavnog grada i druge gradove.

Od početka protesta venecuelanska vlada je optuživala SAD da pokušava da je svrgne. Prošlog jmeseca Venecuela je protjerala tri američka diplomata optuživši ih da organizuju studente da učestvuju u antivladinim protestima.
XS
SM
MD
LG