Dostupni linkovi

Policija još uvijek traga za bombašem iz Banjaluke


Banjalučka policija intenzivno traga za osumnjičenim Željkom Stevanovićem (50), koji je jučer bacio eksplozivnu napravu u autobus u Banjoj Luci i ubio vozača Boru Topića (53).

"Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka su sa svim raspoloživim ljudskim i materijalnim kapacitetima tokom noći vršili pregled terena na kojem su sumnjali da se osumnjičeni nalazio, a s aktivnostima na njegovom pronalasku se nastavilo i u ranim jutarnjim satima", potvrdila je glasnogovornica tog centra Marija Markanović.

U potragu za Stevanovićem, osim policijskih službenika CJB Banja Luka, uključena je i specijalna jedinica policije MUPRS-a s timom vodiča službenih pasa, a tokom dana bit će angažovan i helikopterski servis RS-a.

Policija je pozvala građane i putnike koji su se nalazili u autobusu u vrijeme izvršenja krivičnog djela da se jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj policije 122 radi ustupanja korisnih informacija o navedenom događaju.

Željko Stevanović je imao više sukoba s Topićem, pa i oko neplaćanja karte u autobusu.
Još 2010. godine Stevanović je zapalio Topićev automobil, nakon čega je priveden.

Ručnu bombu je bacio na Topića, jučer oko 10.45 sati, kada je zaustavio autobus, koji je saobraćao na liniji broj 2 Banja Luka – Trn, da bi primio putnike, na stanici kod Poljoprivredne škole.

Od siline eksplozije su lakše povrijeđene dvije osobe.

Policija je nakon ovog slučaja tragala za osumnjičenim na području banjalučkog naselja Lazarevo (Budžak) te Slatine.
XS
SM
MD
LG