Dostupni linkovi

Đukanovićev savjetnik u pritvoru



Savjetniku crnogorskog premijera za investicije i strana ulaganja Aleksandru Tičiću određen je pritvor od 48 časova zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio opštinu Budva za dva miliona evra.

Tičić je kasno sinoć saslušan u Specijalnom tužilaštvu Crne Gore za borbu protiv organizovanog kriminala, a tokom dana mu je pretresen stan u Budvi. On je osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj kao član opštinske komisije koja je odobrila prodaju zemljišta na brdu Košljun iznad Budve firmi "SP Luna", čime je ovoj opštini pričinjena šteta.

Osim Tičića, u vezi sa ovim slučajem prije dva dana privedeni su predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović i bivši izvršni direktor Prve banke Jelica Petričević.

Tužilaštvo sumnja da je postupak prodaje zemljišta na Košljunu, iako je proveden u skladu sa predviđenom tenderskom procedurom, zapravo malverzacija, u kojoj su učestvovali Tičić, Rađenović i Petričevićeva. Rađenović i Petričevićeva danas će biti privedeni kod sudije za istrage po zahtjevu Tužilaštva da im se odredi pritvor do mjesec dana.
XS
SM
MD
LG