Dostupni linkovi

Crna Gora: Na saslušanju i savjetnik u Vladi Tičić


Vladin savjetnik za investicije i strana ulaganja Aleksandar Tičić priveden je večeras u zgradu Specijalnog tužilaštva u Podgorici, gdje ga tužiteljka Đurđina Ivanović saslušava zbog sumnje da je, sa predsjednikom budvanske opštine Lazarom Rađenovićem, zloupotrijebio službeni položaj i oštetio Opštinu za oko dva miliona EUR.

Kako javljaju Vijesti, policija po nalogu tužiteljke pretresa Tičićev stan u Budvi.

Rađenovića je kasno sinoć policija sprovela na saslušanje u Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, a potom mu je određen i 48-satni pritvor.

U okviru iste istrage, sinoć je saslušana i bivša direktorica Prve banke Jelica Petričević, kojoj je takođe određen pritvor.

Tičić je prethodnih dana bio na službenom putu u inostranstvu

Inspektori, prema još nezvaničnim informacijama, provjeravaju kako je lokalna uprava 2007. godine ostala bez dva miliona eura sa računa, garantujući za kredit privatnoj firmi “SP Luna” kod Prve banke.

Rađenović, tada potpredsjednik Opštine za pitanje finansija, bio je član Komisije za prodaju te zemlje, a na čelu Komisije bio je Tičić, bivši menadžer grada.
XS
SM
MD
LG