Dostupni linkovi

Ešton:EU spremna da pomogne institucijama BiHVisoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton (Catherine Ashton) iskazala je danas spremnost Brisela da kroz paket finansijskih i drugih instrumenata pomogne institucijama BiH u izradi dugoročenog ekonomskog plana.

Ešton se danas u Sarajevu sastala sa članovima Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem kojima je prenela da će državama članicama EU predložiti da Evropska komisija pomogne institucijama BiH u izradi dugoročnog ekonomskog plana.

Prema njenim rečima, taj plan bi tretirao ključne aspekte ekonomskog i socijalnog razvoja BiH.

Ešton je tokom razgovora s članovima Predsedništva BiH prenela poruku da među državama članicama EU postoji "mnogo dobre volje za podršku i pomoć pristupanju BiH Evropskoj uniji, ali da je potrebno da domaće institucije u narednom razdoblju preduzmu konkretne korake ka reformskim procesima i evropskoj integraciji zemlje".

Članovi Predsedništva BiH su izrazili zajedničku opredijeljenost da Bosna i Hercegovina postane punopravna članica Europske unije.
XS
SM
MD
LG