Dostupni linkovi

Ketrin Ešton doputovala u SarajevoVisoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Ketrin Ešton (Catherine Ashton) u utorak uveče je doputovala u Sarajevo.

Tokom svog boravka u Bosni i Hercegovini, Ešton će se sastati s predstavnicima institucija BiH i civilnog društva kako bi razgovarala o trenutnoj situaciji u zemlji, u svjetlu razgovora država članica EU u narednim sedmicama.

"Vraćam se u Sarajevo kako bih se susrela s liderima institucija i civilnog društva i čula njihova mišljenja o situaciji u zemlji i načinima pronalaženja rješenja zahtjeva građana, osobito kada je riječ o ekonomskim i socijalnim pitanjima. Važno je da vodstvo Bosne i Hercegovine odgovori na njihove zahtjeve, a Evropska unija će pomoći naporima koji će istinski donijeti korist građana BiH", rekla je ona uoči posjete.

Visoka predstavnica će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BIH, predsjedavajućim Vijeća ministara i entitetskim premijerima, ministrom vanjskih poslova BiH i predstavnicima civilnog društva.
XS
SM
MD
LG