Dostupni linkovi

Štrajk lekara u domovima zdravlja i bolnicama u Srbiji


Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić izjavio je da je današnji štrajk domova zdravlja i bolnica upozorenje kako bi se ukazalo na, kako je naveo, katastrofalno opšte stanje u zdravstvu.

"Direktan povod za današnji štrajk je solidarni porez, ali razloga ima previse. Opšte stanje je katastrofalno, a Srbija je već dve godine poslednja u zdravstvu. Činjenica je da su i pacijenti i lekari nezadovoljni", rekao je Cvetić za agenciju Beta.

On je rekao da je štrajk upozorenje i da će ako se ovakvo stanje nastavi, štrajk biti ponovljen.

"Štrajk je upozorenje, ogorčenje lekara i farmaceuta, a čim se formira vlada i konstituiše skupština, mi ćemo štrajk ponoviti, ako bude bilo potrebe", dodao je predsednik Sindikata.

On je rekao da lekari štrajkuju u svim domovima zdravlja, bolnicama i svim značajnim zdravstvenim institucijama od sedam časova ujutru do sedam uveče.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zamolio je pacijente da danas ne dolaze u domove zdravlja i bolnice bez preke potrebe.

"Sve što je akutno i hitno, naravno da će biti zbrinuto, ali ono što nije, moraće da sačeka sledeći dan. Još jednom vas molimo za razumevanje i podršku", poručio je Cvetić.
XS
SM
MD
LG