Dostupni linkovi

Srušio se avion Malaysia AirlinesaAvion Malaysia Airlinesa s 227 putnika i 12 članova posade, koji je letio iz Kuala Lumpura prema Pekingu, srušio se pored vijetnamskog otoka Tho Chu, potvrdila je vijetnamska mornarica.

Malezijski ministar saobraćaja Seri Hišamudin, rekao je da "nema ni traga od olupine“

"U ovom trenutku, nemamo nikakve informacije o olupini aviona. I dalje istražujemo sve mogućnosti. Do sada su se pojavile dvije informacije. Prva da je avion sletio u Nanming. To nije tačno. Druga, da je pronađena olupina na ostrvu kod Vijetnama. Odjeljenje civilne avijacije i naše Ministarstvo spoljnih polsova kažu da ni to nije tačno", rekao je on.

Avion je juče poletio iz Kuala Lumpura u popodnevnim satima, a radarski kontakt izgubljen je dva sata poslije.

Malaysia Airlines objavila je da je u avionu 152 Kineza, 38 Malezijaca, 12 Indonežana, sedam Australaca, po troje državljana SAD-a i Francuske, dvoje Novozelanđana, Ukrajinaca i Kanađana, te po jedan državljanin Italije, Tajvana, Holandije i Austrije.

Firma Malaysia Airlines (MAS) jedna je od najvećih u svijetu, a dosad najveća nesreća aviona ove avio-firme dogodila se 1977. u južnoj Maleziji, kada je smrtno stradalo 100 osoba.
XS
SM
MD
LG