Dostupni linkovi

Italija: Razbijen narko klan Srba i Crnogoraca


Narko klan koji je više godina djelovao na teritoriji sjeverne Italije, sačinjen uglavnom od Crnogoraca i Srba, "razbijen" je akcijom milanske policije u kojoj je uhapšeno osam članova ove grupe.

Među uhapšenima je i jedan od vodećih članova istaknute mafijaške porodice "Ndrangeta", koja je veoma aktivna u Milanu, prenose crnogorski mediji. Prema optužbama tužilaštava iz Milana, uhapšenima se na teret stavljaju krivična djela međunarodne trgovine narkoticima i ilegalno posjedovanje oružja.

Istražni tužilac Ester Nocera rekao je da je jedan od uhapšenih, zahvaljujući odličnim odnosima sa lokalnim kriminalcima, uspio da razvije mrežu distribucije kokaina i postane glavni dobavljač droge na širem području Milana.

Policija je u ranim jutarnjim časovima sihronizovanom akcijom upala u stanove u kojima su živjeli osumnjičeni koji su, većinom, zatečeni još u krevetima, tako da pravog otpora prilikom hapšenja nije ni bilo.

Ova policijska operacija, koja traje već pet mjeseci, kao i opsežne istrage, dovela je do hapšenja do sada 13 osoba i pljenidbe 18 kilograma kokaina.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG