Dostupni linkovi

U bombaškim napadima u Iraku najmanje 42 poginula


U bombaškim napadima izvršenim širom centralnog dijela Iraka i u sukobima nedaleko od grada Faludže danas su poginule najmanje 42 osobe, izjavili su zvaničnici.

Još niko nije preuzeo odgovornost za niz bombaških napada započetih danas popodne, ali, prema riječima zvaničnika, sve ukazuje na sunitske militante povezane sa Al kaidom.

U Bagdadu je od eksplozije automobila bombe u naselju Amil poginulo sedam, a ranjeno je 17 osoba. Od eksplozije bombe u kafiću u Sadr Sitiju u Bagdadu poginule su četiri, a ranjeno je 15 osoba.

Od eksplozije bombe u centralnom dijelu Bagdada poginule su tri osobe, a ranjeno je 13, dok su od eksplozije nedaleko od Zelene zone poginule tri, a ranjeno je osam osoba.

Od eksplozije bombe u bagdadskom naselju DŽisr Dijala poginula su dva civila, a ranjeno je sedam.

U gradu Hila udaljenom oko 95 kilometara južno od Bagdada od eksplozija dva automobila bombe poginulo je devet civila, a ranjeno je 28.

Policijski zvaničnik rekao je da su od eksplozije u obližnjem gradu Iskandariji, udaljenom oko 50 kilometara južno od Bagdada, poginule četiri osobe, a ranjeno je deset.

U Mišadi na oko 30 kilometara sjeverno od Bagdada od eksplozije automobila bombe poginulo je pet civila, a ranjeno je 14.

U sukobima izvan Faludže između militanata i iračkih bezbjednosnih snaga poginulo je najmanje pet, a ranjeno je 13 osoba. Zvaničnici nisu željeli da budu imenovani jer nisu ovlašteni za razgovor sa medijima. /kraj/
XS
SM
MD
LG