Dostupni linkovi

Apelcioni sud prihvatio dio dokaza Tužilaštva protiv Ljimaja


Apelacioni sud Prištini djelimično je usvojio žalbu Tužilaštva i proglasio prihvatljivim dokaze prikupljene prilikom pretresa kuće Fatmira Ljimaja u Čaglavici, provedenog 28. aprila 2010 godine, koji je prethodno bio isključen.

Sud je kao prihvatljiv, prihvatio dokaz – zapisnik o ispitivanju optuženog Fljorima Ljime od strane Specijalnog tužioca održanom 4. septembra 2012 godine. Ostatak žalbe

Tužilaštva odbačen je kao neosnovan. Žalbe advokata odbrane odbijene su kao neosnovane.

Nakon odluke Apelacionog suda, krivični postupak biće nastavljen glavnim pretresom pred Osnovnim sudom u Prištini.Bivši ministar transporta Kosova, Fatmir Ljimaj optužen je za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, primanje mita i neprijavljivanje novca dobijenog tokom kampanje.

Sa njim su za djela organizovanog kriminala i zloupotrebe položaja optuženi još i Endrit Šalja, Nedžat Krasnići i Fljorim Zuka optužen da je počinio krivična dela zloupotrebe ovlašćenja u privredi i davanje mita.

Potvrđeno je odbacivanje optužnice u cijelosti protiv Fljorima Ljime, Demira Ljime i Ganija Zogaja.Sudski postupak protiv njih je obustavljen.
XS
SM
MD
LG