Dostupni linkovi

Održana parada povodom prve godišnjice smrti ČavesaNakon jednomjesečnih antivladinih demonstracija studenata i opozicije, vlast predsjednika Venecuele Nikolasa Madura je u srijedu paradom obilježila prvu godišnjicu smrti Uga Čavesa, poslije 14 godina vladavine.

"Godinu dana po odlasku našeg vrhovnog komandanta, Bolivarska revolucija pobjedonosno vodi borbu za socijalizam", uzviknuo je politički nasljednik Uga Čavesa uprkos talasu demonstracija.

Pokret protiv njegove vlasti, pokrenut 4. februara u unutrašnjosti, ukazuje na odgovornost vlade za nebezbjednost, rekordnu inflaciju koja je 2013. godine bila iznad 56 odsto, i za nestašicu robe. U nasilju koje prati proteste, ubijeno je 18 ljudi, a ranjeno 260.

Kao i tokom više od mjesec dana, studenti i pristalice opozicije su i u srijedu izašli na ulice istočnog dijela Karakasa, uporišta opozicije.

Nedaleko odatle civilna garda je popodne restjerala 500 demonstranata koristeći suzavac kod trga Altamira gdje svakodnevno već tri nedjelje ima sukoba.
XS
SM
MD
LG