Dostupni linkovi

Vlada Kantona Sarajevo osudila blokadu saobraćajnica


Povodom blokiranja glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu, večeras je Vlada Kantona Sarajevo u ostavci održala 24. vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno i istaknuto da se Vlada "protivi i osuđuje blokadu glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu, kojom se građanima Kantona onemogućava sloboda kretanja i ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobode", saopćila je Press - služba KS.

Kako se navodi, članovi Vlade također naglašavaju da se navedenom blokadom privrednim subjektima Kantona "nanosi enormna materijalna šteta zbog onemogućavanja njihovog svakodnevnog poslovanja".

Na sjednici je data puna podrška Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u provedbi zakonom predviđenih mjera i aktivnosti, u "vezi deblokade glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu, koje su blokirane od pojedinih fizičkih lica i motornih vozila sa oznakama taxi prijevoza, kako bi se uspostavilo i obezbijedilo normalno odvijanje i funkcionisanje saobraćaja".

Vlada zahtijeva i od "pravosudnih organa - tužilaštva i sudova hitnu provedbu zakona na osiguranju života građana i njihove imovine"
XS
SM
MD
LG