Dostupni linkovi

Dačić: Pritvor za Ivanovića ne doprinosi stabilnostiPredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Vranju da to što je lider SDP Oliver Ivanović i pored garancija Vlade Srbije još u pritvoru u Prištini ne doprinosi miru i
političkoj stabilnosti, naročito na Kosovu.

Dačić je naveo da je Vlada Srbije do sada dala garancije za četiri osobe da budu puštene da se brane sa slobode, ali da nema odgovor na pitanje zašto je to u jednom slučaju, Zvonka Veselinovića, prihvaćeno, dok u drugima nije.

"Mi u Beogradu teško možemo da damo odgovor na to pitanje, ali je sigurno da smo zainteresovani da se to što pre pozitivno reši, naročito sada kada je on stupio u štrajk glađu što podrazumeva hitnu reakciju. Mi ćemo hitno tražiti od EU da reaguje jer to može da dovede do potupnog zaoštravanja političke situacije na Kosovu", rekao je Dačić.

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a prošle nedelje mu je produžen pritvor za još dva meseca. Ivanović je u pritvorskoj jedinici u Prištini, a juče je počeo štrajk glađu jer traži da bude prebačen u pritvor u Kosovskoj Mitrovici.
XS
SM
MD
LG