Dostupni linkovi

Rusija raspisala poternciu za liderom ukrajinskog "Desnog sektora"Za liderom ukrajinske nacionalističke koalicije "Desni sektor" Dmitrijem Jarošem raspisana je međunarodna poternica.

U ponedeljak je Istražni komitet pokrenuo postupak zbog Jarošovog javnog pozivanja na ekstremizam i terorizam, podseća ruska agencija, prenoseći stav ruskih istražitelja da "u svojim istupima lider ultranacionalističke ukrajinske organizacije "Desni sektor" javno poziva antiruske snage na esktremističke akcije i teror na teritoriji Rusije.

Osnov za pokretanje krivičnog postupka bio je poziv Jaroša lideru severnokavkaskih terorista Doku Umarovu na ruskoj društvenoj mreži "U kontaktu" (Vkontakte).

Ultranacionalistička koalicija "Desni sektor", koja je imala aktivnu ulogu u nedavnim protestima u Ukrajini, zvanično je saopštila da se Jaroš nije obraćao Umarovu za pomoć, a poziv na stranici društvene mreže pripisali su "hakovanju".

Rusija se danas obratila i Venecijanskoj komisiji kako bi dobila ocenu legitimnosti odluka koje donose nove vlasti Ukrajine.
XS
SM
MD
LG