Dostupni linkovi

O.Ivanović: Proces protiv mene je političkiLider Građanske inicijative SDP i kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović ocenio je da se protiv njega na Kosovu vodi politički postupak.
U pismu Ivanovića koje je medijima prosledio SDP navodi se da bi taj, kako je navelo, potpuno besmisleni postupak pred bilo kojom pravnom institucijom bio unapred osuđen na neuspeh.

"Neuspeha su čini se svesni i u tužilastvu, ali je ocigledna namera da se na taj način iscrpljujem, obeshrabrim i na kraju slomim", ocenio je Ivanović, koji je juče počeo štrajk glađu i dodao da drugačije ne može da se objasni uporno odbijanje zahteva da se iz
Prištine premesti u pritvor u Kosovsku Mitrovicu.

Ivanović je naveo i da zbog nebezbednosti u sto odsto albanskom okruženju ne koristi ni pravo na šetnju u zatvorenom, te da je zbog svega što preživljava odlučio da počne štrajk glađu.

"Ne mogu nam nikako oprostiti što smo opstali u Mitrovici i na severu i to nam je, a i meni očito, najveci greh", ocenio je on.

Ivanović je uhapšen 27. januara, zbog sumnje da je ucestvovao u zločinima iz 1999. iz 2000. godine, ukljucujuci teško ubistvo.

Vlada Srbije dala je grancije za Ivanovića, da se brani sa slobode ali one nisu uzete u obizir, pa mu je pritvor prošle nedelje produžen za dva meseca.
XS
SM
MD
LG